Otvoren tradicionalni sajam rukotvorina ‘Zlatne ruke Livnjaka’

Na ovogodišnjem, devetom izdanju sajma kreativnosti “Zlatne ruke Livnjaka” predstavlja se 36 izlagača iz Livna, Tomislavgrada, Drvara i Mostara.

– Tradicionalno u ovo vrijeme održava se sajam kreativnosti čiji je cilj jačanje kapaciteta proizvođača rukotvoraca te upoznavanje javnosti Livna s njihovim radom. Ove godine sajam se održava od petka do nedjelje, najviše je domaćih izlagača iz Livna, a tu su i naši gosti iz Tomislavgrada, Drvara i Mostara – kazao je jedan od organizatora Mate Vujica.

Na sajmu su izloženi unikatni predmeti i ručni radovi, poput božićnih dekoracija, jaslica, vezova, cvjetnih aranžmana, drvenih i slikarskih radova umjetnika amatera, kao i domaći sirevi, likeri i džemove od kupina, malina, aronije, drenjine te ljekovito bilje.

Na sajmu se predstavljaju i učenici Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna.

Na njihovom štandu mogu se vidjeti prirodne kreme, labela, losion protiv akni, tinkturu valerijane, sirup protiv kašlja te čajeve njihovih farmaceuta.

– Kuhari su za ovu priliku pripremili domaće božićne kolače, a poljoprivredno-prehrambeni tehničari prirodne sokove od cikle, mrkve, jabuke i aronije. Učenici su izradili i narukvice prijateljstva i privjeske sa zaštitnim znakom škole. Na ovogodišnjem sajmu Srednja strukovna škola ima i dva noviteta: medicinari i farmaceuti će mjeriti tlak i razinu šećera u krvi, a računalni tehničari će ponuditi izradu zanimljivih božićnih fotografija – kazao je ravnatelj te škole Saša Grabovac.

(FENA)