Kalabić: Željka, Radovan i Majkić po Banjaluci pričaju da si prolupo

Kalabić: Željka, Radovan i Majkić po Banjaluci pričaju da si prolupo

Drago Kalabić, bivši potpredsjednik SNSD-a i bivši zastupnik u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine, komentirao je posljednje istupe i najave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, a u vezi sa protjerivanjem državnih instituacija i formiranjem vlastitih u entitetu RS.

– Ovo ti pišem zbog budalaština koje promovišeš ovih dana oko vojske i odbrane. Vidiš, Milorade, ti si sa bratijom predao VRS bez i jednog metka, bez ijednog ustupka i bilo kakvog benefita za RS. I sada ti nas ubjeđuješ, Milorade, da će isto tako Bošnjaci, a i Hrvati, tebi to ponovo predati bez metka, bez borbe, bez teške muke. Neće Milorade. I ja i ti to dobro znamo – kaže Kalabić.

Smatra da je “šuplja i prazna priča namijenjena onim nesretnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje, a posljedice takve politike mogu biti pogubne za sve nas”.

– Još samo da ti kažem, da ovi nesretnici što stoje iza tebe kao da im je neko umro, Željka, Radmanović, Radovan, Majkić, svašta pričaju po Banjoj Luci. Kod tebe šute, a ovamo pričaju da si prolupo, da si izgubljen i da je gotovo. Ti znaš kako ja to znam…. Nije dobro, Milorade…. – napisao je Kalabić.

Drago Kalabić je bio član Glavnog odbora i član Predsjedništva SNSD-a, isključen je iz svih organa i članstva u toj stranci 2018. godine.

(Cazin.net)