Potpisivanje memoranduma povodom zapošljavanja mladih u Fabrici cementa Lukavac

LUKAVAC, 7. juna (FENA) - U Fabrici cementa Lukavac će u srijedu, 9. juna, biti upriličeno svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Tehnološkim, Elektrotehničkim i Ekonomskim fakultetom Univeriziteta u Tuzli, te Općinom Lukavac.

Povod za ovu saradnju je novi projekt koji je pokrenula Fabrika cementa Lukavac s ciljem da se uposli pet najboljih studenata završnih godina sa područja općine Lukavac.

Fabrika cementa Lukavac ove godine obilježava 20 godina uspješne privatizacije. U okviru kampanje “20 godina čvste veze” će biti realizirano više prigodnih i društveno korisnih programa.

Jedan od najznačajnih projekata je upravo ovaj, koji je namijenjen najboljim studentima završnih godina.

Lukavac Cementu su potrebni mladi i talentovani ljudi, te je u saradnji sa tri fakulteta Univerziteta u Tuzli i Općinom Lukavac dogovoreno da se nagrade oni najmarljiviji i pruži im se prilika da svoje prvo zaposlenje dobiju u Fabrici cementa Lukavac.

Glavni kriteriji konkursa će biti prosjek ocjena, učešće u stručnim projektima, preporuke profesora, poznavanje engleskog jezika i prebivalište na općini Lukavac.

Konkurs će biti otvoren u augustu, a pet najboljih diplomaca će početi raditi najkasnije u novembru ove godine, saopćeno je iz Fabrike cementa Lukavac.

 

 

Štampa   E-mail

Komentare omogučio CComment

Related Articles