Hanka Paldum kreće na kanadsku turneju!

Hanka Paldum kreće na kanadsku turneju

Kraljica sevdaha najavila koncerte u Torontu 04. marta, Vankuveru 10. marta i Kalgariju 11.marta

(Medijski pokrovitelj: Bosnaglobal.net)

Hanka Paldum kreće na kanadsku mini-turneju na kojoj će održati tri velika koncerta – prvi 04. marta u Torontu, u dvorani Anapilis Hall, drugi 10. marta u Vankuveru, u Fraserview Hall dvorani, a dan kasnije, 11. marta u Kalgariju, u Captains Sports Lounge & Grill.

„S velikim nestrpljenjem iščekujem ova tri sjajna koncerta u Kanadi. Ovog puta ne idem sama sa svojim orkestrom, kako inače radim, već sam odlučila da mi se na sva tri koncerta pridruži mlada zvijezda u usponu Ermin Redžić – Bubi. Tako će repertoar na ova tri koncerta spojiti mladost i iskustvo, a očekujemo pune dvorane“, naglasila je Hanka, koja je pred svoje brojne kanadske fanove trebala stati još prije dvije godine, ali nažalost, zbog pandemije je morala otkazati koncerte.

Hanka Paldum - rmin redžić Bubi - Kanadska turneja

„Moja posljednja turneja u Kanadi se desila u 11. mjesecu 2019. godine, kada sam održala pet rasprodatih koncerata. Zbog velikog interesovanja, planirali smo se za Kanadu vratiti već u martu 2020. i ponoviti turneju, ali zbog situacije i nametnutih mjera prouzrokovanih pandemijom, nažalost morali smo odustati od planirane turneje“, prisjeća se Hanka, koja u Kanadi već tradicionalno ima mnogo fanova, ali ne propušta naglasiti da ponovni dolazak pred njih može zahvaliti organizatorima, našim iseljenicima koji žive u Kanadi.

„Veliku zahvalnost za organizaciju i podršku ovih koncerata dugujemo Eni Čauševiću iz Toronta, inače Prijedorčaninu, koji se bavi statusnim pitanjima naših iseljenika iz BiH, i sa prostora cijelog Balkana, pa i cijelog svijeta, koji je svesrdno uložio napor, kako bi nam pomogao u organizaciji turneje i rješavanju viza, koje nakon pandemije nije nimalo jednostavno dobiti! Zahvalnost dugujem i Hajrudinu Mujezinović- Rudiju iz Vankuvera, koji je takođe s ljubavlju poželio da nam ponovo organizira koncerte, koji će, sigurna sam, biti još bolji od prethodnih iz 2019. godine, kao Dinu i Kenanu, koji će organizirati koncert u  Kalgariju“, naglasila je Hanka, te dodatno naglasila i podršku njenog prijatelja, poznatog  književnika i spisatelja Nihada Krupića, koji je sa svojim portalom Bosnaglobal podržao  turneju.

„Nakon ovih svih nemilih dešavanja, koji su nam uskratili socijalne kontakte i druženja, s nestrpljenjem iščekujemo susret sa našom divnom publikom u Kanadi, gdje ćemo s ljubavlju Bubi i ja, uz pratnju orkestara na čelu sa Samirom Hodžićem, maestralnim umjetnikom na harmonici, svi zajedno uživati u predivnoj atmosferi!“ zaključuje Hanka.