Plesni centar Virus iz Bihaća i ove godine među najboljima na svijetu

Članice Plesnog centra Virus iz Bihaća ove su godine osvojile srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u showdanceu, dok su na nedavnom Evropskom šampionatu ponovile vrhunski rezultat u istoj kategoriji. Bišćanke su na smotri najboljih plesača Starog kontinenta u Makedonijii zaslužile i bronzu za izvedbu u savremenom baletu.

– Zaista imamo vrhunske rezultate u ovoj godini. Neizmjerno sam ponosna na sve igrače, klub, roditelje, pa i na samu sebe. Već 18 godina smo među svjetskom elitom i nikada za nama nije došla neka negativna depeša. Mislim da naš grad i Bosnu i Hercegovinu uvijek predstavljamo dostojanstveno, a rezultati govore o radu i talentu – izjavila je osnivačica i trenerica Plesnog centra Virus Dijana Jajčević.

Jedna od članica uspješnog showdance tima Farah Jušić naglasila je važnost ovogodišnjih rezultata, s obzirom na prilično dugu takmičarsku stanku zbog pandemije koronavirusa.

– Možda je neko pomislio kako je srebrena medalja na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj bila slučajna, s obzirom na dugu covid pauzu i nešto manji broj timova. Sada kada smo to potvrdili na vjerovatno nikad jačem Evropskom šampionatu, jasno je da zaslužujemo biti na vrhu – riječi su mlade članice Plesnog centra Virus.

Vrhunski rezultati bili su povod i za organizaciju današnjeg prijema kod bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića.

– Rezultati ovih mladih djevojaka su satisfakcija za sve građane Bihaća. Da su mi barem uvijek ovakvi radni sastanci i prijemi, jer biti u društvu mladih, talentovanih i uspješnih ljudi je neprocjenjivo. Nastojat ćemo im posredstvom Gradskog sportskog saveza biti oslonac i podrška u daljem radu – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Članice bihaćkog Virusa već se pripremaju za naredno veliko takmičenje na svjetskom nivou, koje ih očekuje u novembru.

(FENA)