Vlast koja ležerno gleda hapšenja, neka podnese ostavke

Ahmet Sejdić, komandant Prve slavne Višegradske brigade Armije RBiH, izrekao je svoj stav na hapšenje Edina Vranja, visokog policijskog službenika, na granici Srbije i BiH. “Edin Vranj ljudska i policijska vertikalu, u najtežim danima odbrane naše jedine domovine časno i primjerno je pokazao da je čovjek i prema onima koji su ubijali Bosnu i život u njoj. Danas ga hapse u Srbiji iz koje su dolazili dobrovoljci da ubijaju ne dužan i goloruk narod i da

Ahmet Sejdić, komandant Prve slavne Višegradske brigade Armije RBiH, izrekao je svoj stav na hapšenje Edina Vranja, visokog policijskog službenika, na granici Srbije i BiH.

“Edin Vranj ljudska i policijska vertikalu, u najtežim danima odbrane naše jedine domovine časno i primjerno je pokazao da je čovjek i prema onima koji su ubijali Bosnu i život u njoj.

Danas ga hapse u Srbiji iz koje su dolazili dobrovoljci da ubijaju ne dužan i goloruk narod i da “spašavaju” srbe od komšija muslimana.

Šta treba da se desi da kažemo dosta i Srbiji i nastavku agresije. Oni koji nas prestavljaju to moraju učinit odmah ili nek podnesu ostavke odmah. Ako to neće bit će bačeni u kante za smeće. Takvi nas više ne mogu predstavljati.”

Ahmet Sejdić je i sam prošao kroz užase nepravednih optužbi i sudski proces koji je pokazao da je popuno nevin čovjek i časni komandant brigade Armije RBiH.