Kako „nemoćni i obespravljeni“ ucjenjuju i blokiraju BiH

Desetog maja održan je razgovor Vijeća Evrope u Briselu o hrvatskom non-paperu. Već sutradan je pri Parlamentu BiH oformljena Interesorna radna grupa za Izmjenu izbornog zakona. Takva brzina i efikasnost do sada nije viđena od domaćih poličara i parlamentaraca.

Write comment (0 Comments)

Fašizam i laž zajedno protiv BiH

Fašizam nije stvorio Hitler, on je dio ljudskog bića“, rekao je Erih From.

Write comment (0 Comments)

Oni bi da odnesu Srebrenicu iz Bosne

Krajnje je vrijeme da Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ili neko ko je iznad njega odgovori građanima BiH i komšijama u regionu - Da li je nemoguća država BiH ili su nemogući entiteti, prevashodno genocidni entitet RS?

Write comment (2 Comments)

Dodikov sestrić i u politici i u nogometu

Vico Zeljković, šef FS BiH, pompezno je najavljivan kao predsjednik koji će doprinjeti boljim uslovima za igru i boljem i poštenijem suđenju na bh. nogometnim terenima. Bio je donedavni predsjednik FK Borac i pokazao se kao  čovjek koji javno ispoljava netrpeljivost prema mnogo čemu što znači BiH i što je bosanskohercegovačko. Mediji  otkrivaju da se radi o sestriću Milorada Dodika.

Write comment (1 Comment)

Platforma za protest

Mirsad Hadžikadić, lider Platforme  progres, najavio je u medijima u više navrata ulične proteste za 30. maj ove godine i pozvao ostale stranke da mu se pridruže. 

Write comment (0 Comments)

Je li Peter Handke ručao ribu iz Drine

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2019. Peter Handke posjetio je danas Višegrad i primio Andrićevu nagradu od režisera Emira Kusturice.

Write comment (0 Comments)

Šta Forto i Vranić moraju znati

Ko je gledao film „Variola vera“ (velike boginje), iz vremena kad je bolest unesena u bivšu Jugoslaviju s juga Libana, a ne sa hadža kako se tada i službeno tvrdilo? Bolnica u Beogradu koja je primila oboljelog pacijenta je blindirana i okružena naoružanim ljudima. U filmu se tvrdi kako glavni šef, ljekar, zaključan boravi u ambulanti, troši hipergamaglobuline za imunitet i ne daje ih drugim kolegama. To je jedino što ostaje čovjeku u pamćenju od ovog filma - korupcija u najgorim momentima za preživljavanje.    

Write comment (0 Comments)

Ni građansko, ni nacionalno nego bosansko

Ništa se gore Bošnjacima nije moglo dogoditi nego da dobiju priliku da svoju površnu stranačku pamet pokazuju po društvenim mrežama. Sva nacionalna strategija je tragično smještena u javne arsenale međustranačkih svađa i optužbi. Samo na stranačkim terenima dobar dio bošnjačkog nacionalnog bića bude duševno ispunjen. Bošnjački stranački lideri pojma nemaju o svojim nacionalnim prioritetima, pa ne zna ni običan svijet.  

Write comment (1 Comment)

Milanović: "Non-paper" o BiH je "big shit, mislim da u Ljubljani nisu baš tako zalupani."

„Nema govora o raspadnu BiH, samo treba ostvariti i zaštititi prava Hrvata, a Hrvatska do Drine i Srbija do Une je glupost“, rekao je predsjednik R Hrvatske Zoran Milanović. "Posebno je naglasio da "kada je u pitanju" mirni razlaz" u BiH to je toliko neozbiljna i opasna tema da je ne treba stavljati čak ni na 'non-paper', pa tko god to napravio."

Write comment (0 Comments)