Milanović nije slučajno došao u dane tragedije Srebrenice

Zar neko misli da je Zoran Milanović ovdje došao 10. i 11. jula slučajno?

Write comment (0 Comments)

Nacije bubamare

Najbolji su počeci utakmica na Euru. Tamo vidimo igrače dok složno pjevaju himne. Čine to sa takvom strašću da se suprotna ekipa mora zgroziti pred količinama nacionalnog naboja i ponosa.

Write comment (0 Comments)

Mini Šengen ili velikosrpski svet

U jesen prošle godine, Evropa je podržala ideju „mini Šengena“ kao prelazni period za zapadni Balkan na putu prema EU. „Mini Šengen“ je bio karikiranje onog pravog evropskog projekta? Vučić je govorio da se radi o ekonomskoj uniji šest država zapadnog Balkana. Tada u Srbiji još nisu iskazivali ideju tzv. „srpskog sveta“. 

Write comment (0 Comments)

Zvizdić još nije otišo iz SDA, a ko zna ka'će

Zvizdić još nije otišo iz SDA i ko zna ka' će. Sto puta je do sada izjavio da članstvo u EU nema alternativu. A članstvo u SDA?

Write comment (0 Comments)

Uspjesi koji odjekuju sa imenom Bosne i Hercegovine

Prijem Razije Mujanović i Mirze Delibašića u FIBA-inu Kuću slavnih jedno je od najvećih priznanja sportu u BiH. 

Write comment (0 Comments)

Sramotna šutnja o Mladićevim presudama

Zastor je pao na jednu od najmračnijih epizoda balkanskih ratova. Apelacioni sud u Hagu potvrdio je u srijedu osuđujuću presudu za Ratka Mladića za genocid u Srebrenici, opsadu Sarajeva i druge teške ratne zločine. Pravda je ovaj put bila vrlo spora. Majke Srebrenice čekale su je 26 godina, a još duže i ostale žrtve ovog sadiste, koji su otvoreno uživali u životu i smrti u BiH i na okupiranim teritorijama Hrvatske u periodu 1991-1995.

Write comment (0 Comments)

Trebaju li plavi šljemovi vlastima u Beogradu i Zagrebu

Balkanski lideri su nasilnici, isključivo verbalni, premda u nekim slučajevima izgleda kao da bi prešli jezički prag. Prema običaju prijete čitavim narodima poput onoga “sto Bošnjaka za jednog Srbina” od Aleksandra Vučića. Njegov portparol Aleksandar Vulin ne prestaje prijetiti Bosni I Bošnjacima. Premda ni vojsku nije odslužio kao nesposoban. Iz Hrvatske prijete da ćemo platiti cijenu ako ne izmijenimo Izborni zakon po željama Čovićevog HDZ-a. Kako gube bitke sa Bosnom i Hercegovinom I kako padaju njihove dioktatorski samouvjerene želje, sve više svoju ratobornost pokazuju međusobno. I onda kad trebaju isukati šake, nad običnim političkim likovima poput njih, oni dovedu svoje tjelohranitelje pa se i tada povuku.

Write comment (1 Comment)

Vječna Bosna, konačno mirna Bosna

U Ženevi će se 16. juna sastati predjednici Joe Biden i Vladimir Putin.  To je trenutak koji će dobrim dijelom odrediti buduće odnose u svijetu i na Balkanu.  

Write comment (0 Comments)