Negdje na kraju u zatišju', izložba posvećena Želimiru Altarcu Čičku

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Centar za kulturu i mlade Općine Centar najavio je za nedjelju otvaranje izložbe 'Negdje na kraju u zatišju', posvećene Želimiru Altarcu Čičku.  

Autorica izložbe je Amina Abdičević, dizajner je Emir Operta, a producentica Edina Gugać.

Izložba u Foto galeriji JU Centar za kulturu i mlade Općine Centar bit će postavljena od 10. do 31. maja, svakim rodnim danom od 9  do 16 sati. Izložba bit će otvorena 9. maja s početkom u 18 sati, a postavljena u okviru obilježavanja Dana Općine Centar.

Želimir Altarac Čičak (Sarajevo, 1947. - 2021.) jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih utemeljitelja sarajevske muzičke scene, pionir disk džokejstva, novinar, urednik i voditelj mnogih popularnih radio i TV emisija, promotor i organizator rock koncerata, publicista, animator pop-rock kulture i pokretač mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Za svoj rad Želimir Altarac Čičak dobitnik je mnogih priznanja. Bio je vijećnik Općine Centar, u dva mandata, od 1990. do 1997. i od 2008. do 2012 te osnivač i prvi predsjednik Komisije za kulturu pri Općini Centar Sarajevo.
 

Štampa   E-mail

Komentare omogučio CComment

Related Articles