‘Susret kraljevskih gradova Jajca i Vareša’ povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti

Povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj Jajce će u utorak, 24. svibnja, biti domaćin manifestacije “Susreti kraljevskih gradova Vareša i Jajca“.

“Bit će to prilika za razmjenu iskustava, znanja, običaja, očuvanja i promocije kulturno-povijesnog naslijeđa. Načelnici općina Vareš i Jajce u okviru manifestacije potpisat će i zajedničku izjavu kojom će potvrditi spremnost za uspostavljanje i održavanje suradnje između ove dvije lokalne zajednice”, navodi se u priopćenju Općine Jajce.

Tijekom manifestacije bit će upriličene prezentacije gradova učesnika o značaju očuvanja i promocije kulturno-povijesnog naslijeđa i jačanja društvene povezanosti. Učesnicima će se obratiti i Koalicije za borbu protiv mržnje iz Zenice i domaćini iz Jajca, a govorit će se o inicijativama nevladinog sektora na očuvanju i promociji kulturno-povijesnog naslijeđa.

U centru grada udruženja iz Vareša i Jajca predstavit će se bogatim kulturno-umjetničkim programom, a završnica manifestacije bit će u znaku obilaska nacionalnih spomenika grada Jajca.

Manifestacija počinje susretom rukovodstva gradova Jajca i Vareša u Uredu načelnika Jajca u 10 sati.

(FENA)