Kevelj: Nogometni teren je mjesto gdje se trebaju dokazivati jači (VIDEO)

U povodu predstojeće utakmice 29. kola m:tel Premijer lige BiH između HŠK “Zrinjski” – FK “Velež” koja se igra 8. svibnja na Stadionu pod Bijelim brijegom, u utorak je u organizaciji Sportskoga saveza Grada Mostara održan zajednički sastanak predstavnika navedenih klubova, Grada Mostara i Policijske uprave Mostar.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim aspektima utakmice, a sudionici sastanka pozvali su sve navijače i simpatizere oba kluba da s dostojanstvom navijaju za svoj klub.

– Svaki gradski derbi, osim sportskoga dijela, nažalost, nosi i onaj nesportski koji se nekad otrgne kontroli, ali nadamo se da će i ovaj, kao i prethodna četiri, završiti bez incidenata – poručio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.
Dodao je kako je nogometni teren mjesto gdje se treba dokazivati tko je jači i kvalitetniji te da to nikako ne bi trebala biti ulica.

– Na ranijem sastanku s policijskim agencijama dobili smo uvjerenja da će sve proći u najboljem redu, u što i sami vjerujemo, tako da se i nakon ovog derbija priča o rezultatima igre, a nikako o neželjenim situacijama – ustvrdio je Kevelj.
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ovim je putem pozvao sve navijače da isprate gradski derbiji u subotu u sportskom duhu.

– Mislim da su navijačke skupine, kao i uprave klubova dovoljno mudri i razboriti da derbi ne ostavi gorčinu, nego da to bude lijep sportski događaj u kojem će bolji pobijediti – poručio je gradonačelnik.

Pozitivnu priču iz Mostara nakon derbija poželio je i predsjednik Gradskoga Vijeća Mostara Salem Marić.

– Želimo poslati pozitivnu priču iz Mostara s gradskog derbija u kojem se prvi puta dva premijerligaša bore za izlazak u Europu, a da mi, građani Mostara, pokažemo veliku razinu razumijevanja sportskoga duha – poručio je Marić.

Predsjednik FK “Velež” Šemsudin Hasić ocijenio je kako je zamoljena i policija da uradi sve što je u njenoj moći da se preduprijede svi planovi “nekih grupa” kojima je za cilj stvaranje nervoze u gradu i pravljenje nereda.

(FENA)