Džaferović poručio Netanyahuu: BiH ne podržava ubistva nedužnih civila u Gazi

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović reagovao je danas na objavu premijera Izraela Benjamina Netanyahua koji je na svom na svom Twitter nalogu zahvalio brojnim državama na podršci Izraelu, među kojima je Bosna i Hercegovina.

Write comment (0 Comments)

Američki vojnici stigli u Sarajevo uoči održavanja vježbe 'Brzi odgovor 21' (VIDEO)

SARAJEVO, 15. maja (FENA) – Nova grupa pripadnika američkih kopnenih snaga, koji će zajedno s pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) sudjelovati u realizaciji bilateralne  vježbe "Brzi odgovor 21/Immediate Response 21", stigla je danas u Sarajevo.

Write comment (0 Comments)

Reisu-l-ulema na Dan šehida: Nećemo izdati ono za šta su dali živote

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Nećemo izdati ono za šta su oni dali svoje živote, ne samo zbog njih, već i radi sebe i svojih potomaka, izjavio je danas reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović na centralnom programu obilježavanja Dana šehida koji je održan na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu.

Write comment (0 Comments)

Obilježena 29. godišnjica formiranja Odreda i otkriveno spomen obilježje 'Lasta'

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - U organizaciji Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ danas je obilježena 29. godišnjica formiranja Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“.

Write comment (0 Comments)

Namoora: Izrael snosi odgovornost za opasnu eskalaciju i rat istrebljenja protiv Palestinaca

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Ambasador Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeq Namoora izjavio je Feni da još od Nakbe 1948. godine nije prestala tragedija i patnja palestinskog naroda usljed ubistava, protjerivanja, hapšenja i uništavanja.

Write comment (0 Comments)

Sjećanje na komandanta Zaima Imamovića i formiranje Prve drinske udarne brigade

GORAŽDE, 15. maja (FENA) - U organizaciji Udruženja za očuvanje lika i djela Zaima Imamovića i saboraca, u Goraždu je danas nastavljena tradicija održavanja manifestacije „Zaimov do da se pamti“ u okviru koje se obilježava i godišnjica formiranja Prve drinske udarne brigade. Pod komandom legendarnog komandanta rahmetli Zaima Imamovića ona je formirana na lokalitetu Posestre u maju 1992. i slovila je za jednu od najrespektabilnijih brigada odbrane Goražda i BiH.

Write comment (0 Comments)

Brkić razgovarao s Palmerom i Murphyjem o NATO putu i izbornom zakonodavstvu BiH

SARAJEVO/WASHINGTON, 15. maja (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Komisije za saradnju s NATO-om BiH Josip Brkić razgovarao je telefonski u četvrtak sa zamjenicima pomoćnika američkog državnog sekretara Matthew Palmerom, koji je i posebni izaslanik State Departmenta za zapadni Balkan, i Michaelom Murphyjem.

Write comment (0 Comments)

U KS za 24 sata 11 novozaraženih koronavirusom, nije bilo preminulih

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - U protekla 24 sata, nasreću, u Kantonu Sarajevo nije bilo preminulih pacijenta koji su bili zaraženi koronavirusom, s tim da je u isto vrijeme potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Write comment (0 Comments)

Na mezarju Kovači obilježen Dan šehida (VIDEO)

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Drugog dana Ramazanskog bajrama na Šehidskom spomen mezarju "Kovači“ u Sarajevu, učenjem Fatihe, Jasina i dove te polaganjem cvijeća i vijenaca, obilježen je Dan šehida.

Write comment (0 Comments)