Reis Kavazović pozdravio Inzkovu odluku kojom se zabranjuje negiranje genocida

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pozdravio je današnju odluku visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Valentina Inzka kojom se, između ostalog, zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Write comment (0 Comments)

Izetbegović: Odluka Inzka satisfakcija za žrtve i dobra za srpski narod u BiH (VIDEO)

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je pozdravio odluku viskog predstavnika u BiH da nametne odredbe Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici. 

Write comment (0 Comments)

Duraković: Inzko danas učinio nešto što je civilizacijski trijumf

SREBRENICA, 23. jula (FENA) - Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da je danas visoki predstavnik Valentin Inzko, nametnuvši dopune Krivičnog zakona BiH kojima se kažnjava negiranje genocida, učinio nešto što je civilizacijski trijumf.

Write comment (0 Comments)

Ramiz Salkić napustio UKC Tuzla, upućen na kućno liječenje

TUZLA, 23. jula (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić napustio je danas Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC Tuzla) i upućen je na kućno liječenje.

Write comment (0 Comments)

Majke Srebrenice pozdravile odluku Inzka o kažnjavanju negiranja genocida

SREBRENICA, 23. jula (FENA) - Za stanovnike Srebrenice iznenađujuća je odluka visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje negiranja genocida.

Write comment (0 Comments)

Novalić u Gradačcu najavio novi transfer poticaja (VIDEO)

GRADAČAC, 23. jula (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, u sklopu posjete Tuzlanskom kantonu, boravio je danas u radnoj posjeti Gradu Gradačcu, gdje se sastao s gradonačelnikom Edisom Dervišagićem.

Write comment (0 Comments)

Ambasada SAD: Genocid u Srebrenici nije tema za raspravu

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Ambasada Sjedinjenih Država u BiH saopćila je da su negiranje genocida i glorificiranje ratnih zločinaca neprihvatljivi i podrivaju uzajamno povjerenje neophodno za napredak BiH na putu ka EU, a čin odlazećeg visokog predstavnika pokazuje koliku važnost on pridaje ovom pitanju koje je bitno za stabilnost BiH i naglašava kontinuirani imperativ da svi u BiH treba da daju svoj doprinos pomirenju.

Write comment (0 Comments)

IGK: Inzkova odluka je civilizacijska, utemeljena na presudama Haškog tribunala

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) pozdravlja odluku visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka da izvrši dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Write comment (0 Comments)

Tužiteljstvo BiH će pratiti objave o negiranju genocida i ratnih zločina

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Nakon odluke visokog predstavnika, u Tužiteljstvu BiH bit će formiran predmet u okviru kojeg će se pratiti objave i javno iznošenje stavova pojedinaca, skupina ili udruženja, u kojima se negira genocid, zločini protiv čovječnosti i ratni zločini u Bosni i Hercegovini.

Write comment (0 Comments)