Beograd: Bivši policajci u slučaju “Potočari” oslobođeni optužbi

Viši sud u Beogradu oslobodio je dvojicu bivših srbijanskih policajaca od optužbi za odavanje službene tajne, a u vezi s njihovim aktivnostima tijekom posjeta tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima 2015. godine.

Sudac Zoran Đorđević kazao je da je utvrđeno kako oni nisu krivi za kazneno djelo odavanja službene tajne, jer tužiteljstvo nije dokazalo da je od toga štetne posljedice imao MUP Srbije.

Presuda Mladenu Trboviću i Milanu Dumanoviću javno je objavljena, u skladu sa zakonom, iako je ovaj postupak od početka bio zatvoren za javnost, zbog zaštite “nacionalne sigurnosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu”, odnosno radi čuvanja tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu.

Javno je objavljena samo izreka presude bez obrazloženja, također zbog zaštite tajnosti podataka.

Dumanović i Trbović su optuženi za kazneno djelo odavanje službene tajne, odnosno, zato što su u izjavama medijima odali tajne podatke u vezi sa svojim radom u Potočarima, 11. srpnja 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera Aleksandra Vučića, prenosi Radiotelevizija Srbije.

(FENA)