Bosnić: Mi ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu, moguće da nam se Musa pridruži

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić je na današnjoj konferenciji za novinare govorio o prvom duelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine prvu kvalifikacionu utakmicu igra u petak, 26. novembra protiv Češke u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, a tri dana kasnije gostuje Bugarskoj.

U ovim utakmicama Bosnić neće moći računati na Džanana Musu koji je zaražen koronavirusom, no selektor BiH još uvijek se nada da bi se košarkaš Breogana mogao priključiti pripremama ekipe.

“Musa želi da bude dio ove ekipe, ali nažalost on je zaražen koronom i dok je tako on ne može napustiti Španiju. Radit će testove danas i sutra i moguće da nam se pridruži. Ko je tu, on će igrati i siguran sam da će dati sve od sebe”, poručio je Bosnić.

O prvom protivniku, selekciji Češke, Bosnić ima visoko mišljenje.

“Nema Veselog i Satoranskog, ali su i bez njih dobra ekipa koja igra dugo zajedno. Trče tranziciju, svi šutiraju. Oni su jaki, ali mi hoćemo pobjedu”, poručio je selektor BiH.

Kako kaže Bosnić, njegovi momci će ići na pobjedu u svim utakmicama u kvalifikacijama.

“Mi ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu. Želimo biti među tri najbolje ekipe kako bismo išli u drugi dio kvalifikacija”, dodao je on.

Naša selekcija će nakon mnogo vremena imati podršku navijača. U prodaju je pušteno 3.500 ulaznica, dok će 500 dobiti sponzori.

“Ovi momci su zaslužili da dobiju pljesak publike i da nam naši navijači pomognu da pobijedimo u petak. Očekujem da će na tribinama biti svih 4.000 navijača”, poručio je Bosnić.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija BiH nalazi se u grupi F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zajedno sa selekcijama Litvanije, Češke i Bugarske. Plasman na Mundobasket koji se igra 2023. godine u Indoneziji, Filipinima i Japanu izborit će 12 najboljih selekcija iz evropskih kvalifikacija.