Bosnić: Musa ima ogromnu želju da igra, posljednji nalaz možda nije tačan

Selektor Vedran Bosnić vjeruje da bi mogao računati na 22-godišnjeg reprezentativca Džanana Musu u mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke Republike (26. novembar) i Bugarske (29. novembar), iako je bio pozitivan na virus korona.

“U Španiji jako često testiraju igrače, praktično svakodnevno. Sve do jučerašnjeg testa Džanan je bio negativan, stoga ostavljam otvorenu mogućnost da posljednji nalaz možda nije tačan. Također je asimptomatičan i prebolio je ranije ove godine koronu. On će se, u svakom slučaju, testirati i u narednim danima, čekamo rezultate i nadamo se najboljem. Moram naglasiti da ima ogromnu želju da nastupi za reprezentaciju, mjesecima smo u redovnom kontaktu i pričali smo o svemu što se tiče predstojećih mečeva. Raduje se okupljanju i nastupu naše ekipe pred publikom, zato se itekako zabrinuo kada je dobio posljednji nalaz. Ipak, ponavljam, nadamo se najboljem”, ističe selektor Bosnić.

Prvi trening reprezentativci BiH trebali bi obaviti u ponedjeljak, kada se očekuje i da tim bude kompletiran nakon što Zmajevi okončaju svoje obaveze u klubovima.

Susret BiH – Češka igra se narednog petka (20 sati) u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija).