Bosnić pred Češku: Moja ekipa je najbolja i uvijek ide na pobjedu

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić najavio je sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke.

 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji košarkaši BiH otvaraju sutra protiv Češke, a onda tri dana kasnije slijedi duel i protiv Bugarske.

Selektor Vedran Bosnić u izjavi za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH najavljuje meč i poručuje da su svi igrači spremni i da treniraju punim intenzitetom.

Ekipi se sinoć pridružio i Džanan Musa, a jutros su svi košarkaši odradili puni trening.

“Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu večeras u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti. U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je s druge strane parketa”, istakao je Bosnić za zvaničnu stranicu Saveza.

“Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu”, konstatuje Bosnić.

Utakmica BiH – Češka igra se sutra od 20 sati, a igra se u dvorani Mirza Delibašić u sarajevskoj Skenderiji.