DF se priključio pozivu na sutrašnje proteste ispred OHR-a: Država ne smije biti izgubljena

Demokratska fronta pridružila se pozivima Derve Sejdića i SDP-a građanima da izađu na proteste protiv odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da izmijeni Izborni zakon BiH i Ustav Federacije BiH.

Oni su u svojoj objavi na Facebooku napisali da također pozivaju na mirne proteste povodom namjere Schmidta da nametne “diskriminirajuće, anticivilizacijske i rasističke izmjene Izbornog zakona BiH”.

“Građansko i nadstranačko izražavanje nezadovoljstva jedini je preostali način demokratske borbe protiv rješenja koja produbljuju etničke podjele i vode ka podjeli države Bosne i Hercegovine”, naveli su iz DF-a.

Građane BiH “koji vole svoju domovinu” su, baš kao i SDP, pozvali da se sutra u 19 sati u što većem broju okupe ispred OHR-a kako bi poslali jasnu poruku o tome da su “rješenja utemeljena na etničkoj diskriminaciji, rješenja suprotna svim demokratskim i pravnim stadardima u potpunosti neprihvatljiva”.

“Nećemo dopustiti podjelu naše domovine i za nju ćemo se boriti svim demokratskim sredstvima. Borba za državu i dostojanstvo svih nas ne može i ne smije biti izgubljena”, naveli su iz DF-a.