Đoković: Izuzetno sam razočaran odlukom suda

Nakon što je australski Savezni sud potvrdio u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, oglasio se prvi tenisač svijeta te kazao kako je izuzetno razočaran odlukom suda.

– Izuzetno sam razočaran odlukom suda da mi otkaže vizu što znači da ne mogu ostati u Australiji i natjecati se na Australian Openu. Poštujem odluku suda i surađivat ću sa svim institucijama vezano za moju deportaciju, poručio je Novak Đoković te zahvalio organizatorima turnira i svima koji su ga podržavali, ali i poručio kako će uzeti neko vrijeme za odmor i oporavak prije nego se ponovno oglasi.

Australski Savezni sud potvrdio je u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, čime je ugašena nada necijepljene teniske superzvijezde u osvajanje Australian Opena i rekordnih 21 muških Grand Slam naslova, piše britanska novinska agencija Reuters.

– Nije mi drago što je proteklih tjedana fokus bio na meni i nadam se da se svi sada možemo usmjeriti na igru i turnir koji volim. Poželio bih sve najbolje igračima, dužnosnicima turnira, osoblju, volonterima i obožavateljima, navodi se u Đokovićevu priopćenju.

Prvi tenisač svijeta zahvalio je i svojoj obitelji, prijateljima, timu i obožavateljima, kao i sunarodnjacima na potpori.

Australian Open objavio je da će Đokovića u ždrijebu zamijeniti Talijan Salvatore Caruso, prenosi HRT.

(FENA)