Dunović: Dodikov fašizam će biti poražen, DF je građanska partija

Potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović naglasio je u saopćenju za javnost da je Demokratska fronta (DF) građanska stranka te dodao ‘Dodikov fašizam će biti poražen’.

– Nacionalizam nama, za razliku od njega, nije blizak. Mi nastavljamo borbu za građansku državu, a fašizam svake vrste će uskoro biti poražen. Za Dodika smo ja, i slični meni, odavno već “nelegitimni”, redovno smo i lažna građanska stranka. No, dostigli smo u njegovim očima i novi nivo: obilježeni smo opasnim nacionalističkim, muslimanskim pulsom. Njegov bijes i nesuvislost zaključivanja, potvrđuje ispravnost našeg puta – naglasio je Dunović.

Potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović tako je reagirao na izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se, kako se ističe u saopćenju za javnost Demokratske fronte, u lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.

– Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajići privid da u Federaciji postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom – rekao je Dodik Srni. Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP-a i DF Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom – saopćeno je iz Demokratske fronte.

(FENA)