Džaferović uputio čestitku Joeu Bidenu povodom 4. jula Dana nezavisnosti SAD-a

Džaferović uputio čestitku Joeu Bidenu povodom 4. jula Dana nezavisnosti SAD-a

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu, povodom 4. jula Dana nezavisnosti SAD-a.

– Poštovani predsjedniče, čestitam Vam Dan nezavisnosti, praznik kojim se slavi duh slobode i ponosa velike američke nacije.

Slaveći dvjesto četrdeset peti rođendan, američki narod odaje priznanje i potvrđuje privrženost vrijednostima Deklaracije o nezavisnosti, dokumentu koji je predstavljao inspiraciju za američki narod, ali i za ljude širom svijeta u borbi za slobodu i dostojanstvo.

Koristim ovu priliku i da Vama i narodu Sjedinjenih Američkih Država iskažem zahvalnost za sve što su Sjedinjene Američke Države uradile za Bosnu i Hercegovinu, njenu nezavisnost i slobodu, kao i naše težnje da postanemo dio euroatlantske porodice.

Uz čvrstu uvjerenost da će prijateljstvo između naše dvije države nastaviti da se razvija i jača molim Vas da primite izraze mog dubokog poštovanja – navodi se u Džaferovićevoj čestitki, saopćeno je iz njegovog kabineta.

(FENA)