Fondacija ‘Cvijet Srebrenice’ osigurala stipendije za 16 učenika i studenata

Fondacija u osnivanju “Cvijet Srebrenice” u Bošnjačkom institutu u Sarajevu upriličiti dodjelu stipendija za 16 učenika/studenata iz socijalno ugroženih porodica s područja Srebrenice.
Stipendije u iznosu od po 500 KM uručio će autor srebrenog “Cvijeta Srebrenice” Mensur Bektić.  Novac za stipendije i ovaj put Fondacija je prikupila od prodatih srebrenih “Cvjetova Srebrenice” u protekloj godini i ovo je sedma dodjela stipendija ove Fondacije.

Odabir učenika/studenata kako je kazao Bektić povjereno je Udruženju “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.
Mensur Bektić kazao je da je ovo poseban momenat za njega, ali i za stipendiste te istakao da ove godine imaju priliku podjeliti 16 stipendija i da je to do sada i u ovom dobu krize najveći broj stipendija koje su podjelili.

-Broj stipendija zavisi od broja prodatih cvjetova. Od svakog prodatog cvijeta skoro pola iznosa ide za stipendiju-kazao je Bektić pozvavši bh. institucije, firme da podrže projekata.

-Kako vrijeme teče svake godine djelimo sve veći broj stipendija. Ove godine nam je čast i zadovoljstvo da podjelimo stipendije. I to su uglavnom stipendije od naših građana u BiH i dijaspori koji su čuli za ovaj projekat i podržali ga – kazao je Bektić.

Učenica 9.razreda OŠ “Sveti Sava” u Rogatici Ajla Salan kazala je da joj ova stipendija puno znači.

– Omogućava mi veću snagu da budem još bolji učenik i da idem pravim putem – kazala je Salan zahvalivši se onima koji su je podržali i kazavši da će nakon završene osnovne škole upisati gimnaziju.

Do sada je Fondacija na ovaj način stipendirala 87 učenika/studenata.

(FENA)