Francuska veleposlanica u Mostaru otvara izložbu ‘Žene humanitarke’

Francuska veleposlanica u Mostaru otvara izložbu 'Žene humanitarke'

Francuska veleposlanica u BiH Christine Toudic boravit će danas u Mostaru gdje će uručiti nagrade pobjednicima natjecanja održanog u sklopu obilježavanja “Dana Frankofonije 2021.” te otvoriti izložbu fotografija ‘Žene humanitarke’.

Mostar je prvi grad u Bosni i Hercegovini u kojem je, u Gimnaziji Mostar, otvoreno dvojezično frankofono odjeljenje.

Veleposlanstvo Francuske i Francuski institut u Bosni i Hercegovini vrijedno rade na promociji učenja francuskog jezika u osnovnim i srednjim školama širom BiH.

Poznavanje francuskog jezika, jezika kulture ali i jednog od najzastupljenijih poslovnih jezika i jezika koji se koriste na internetu, svakako je velika prednost za budućnost mladih u BiH, ističe se u priopćenju Veleposlanstva Francuske u BiH.

Pored toga, u povodu Međunarodnog dana Crvenog križa, francuska veleposlanica Toudic otvorit će u 11,30 sati u mostarskom
Centru za kulturu izložbu fotografija “Žene humanitarke”.

Suočena s nestabilnostima i raznim krizama različite prirode koje nagrizaju društvo i dovode u opasnost međunarodnu stabilnost, francuska diplomacija naročito se ističe u humanitarnom radu, pomoći u razvoju i promociji jednakosti između žena i muškaraca, navodi se u priopćenju.

(FENA)