Još se utvrđuje tko je ubio napadača u Cetinju

Uprava crnogorske policije priopćila je da i dalje utvrđuju je li Cetinjanin Vuk Borilović, koji je jučer ubio 10 osoba, preminuo od posljedica teškog ranjavanja ili metka koji je naknadno ispalio jedan građanin.

“Do sada sprovedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od policijskih službenika pogodio V. B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja od policijskih službenika i V. B., shodno njihovim izjavama i izvještajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od V. B. Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao s V. B. oko 15.50 sati, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V. B. Po izjavi svjedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 sati, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživjeti”, navodi policija.

Iz policije dalje navode kako je nakon blokiranja dijela područja radi zaštite građana i stvaranja preuvjeta za djelovanje taktičke jedinice, otpočeta procedura angažiranja specijalne taktičke jedinice (PTJ).

„U međuvremenu je nastupila i smrt V.B. I dalje se utvrđuju okolnosti je li smrt nastupila kao posljedica teškog ranjavanja ili naknadnog ispaljivanja projektila na za sada točno neutvrđen način od strane građanina. U tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se provjeravaju daljim policijsko – tužilačkom aktivnostima”, poručuju iz policije.

(FENA)