Komšić: Dodik je glasao protiv Odluke o imenovanju Upravnog vijeća CBBiH

Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Heregovine Željko Komšić ponovio je danas da je sjednica Predsjedništva BiH održana u ponedjeljak, 10. augusta, a iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika stigao je odgovor da on nije saglasan sa Odlukom o imenovanju Upravnog vijeća Centralne banke BiH.

– Odluka nije donesena iz tog razloga. Sve ostalo nije naš problem i ne želimo učestvovati u cirkusu koji Dodik priređuje za javnost u Republici Srpskoj – kazao je u izjavi Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Na vanrednoj telefonskoj sjednici, koju je sazvao Komšić, Dodik je glasao protiv davanja saglasnosti za novi mandat dosadašnjem Upravnom vijeću Centralne banke BiH (CBBiH), dok su za imenovanje podršku dali Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Vanredna telefonska sjednica je sazvana jer mandat guverneru Senadu Softiću kao i članovima Upravnog vijeća CBBiH ističe danas. Zakon o CBBiH ne poznaje tehnički mandat i zato je bilo potrebno da Predsjedništvo imenuje novo Upravno vijeće.

(FENA)