Komšić: Kurban-bajram je prilika da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni

Željko Komšić - Čestitka Kurban Bajram

U povodu nastupajućeg praznika Kurban-bajrama, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, uputio je iskrene čestitke poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u našoj zemlji i u svijetu.

– Sreću, dobro zdravlje, mir i blagostanje neka donese ovaj veliki praznik Kurban-bajram Vama i Vašoj porodici. Kurban bajram je prilika da se zbližimo, njegujemo tradiciju i običaje, da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni – navodi se u čestitki.

Kulturne različitosti, kako se dodaje, treba da budu naše bogatstvo i ponos svih nas, bez obzira na vjeru i naciju. Treba da nas povezuju, a ne da nas razdvajaju.

– Budimo primjer drugima u izgradnji kvalitetnijeg, prosperitetnijeg i pravednijeg društva. Uz želju za dobro zdravlje i porodičnu radost upućujem najiskrenije čestitke Vama, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u našoj Bosni i Hercegovini i u svijetu – navodi se u Komšićevoj čestitki.

(FENA)