Mijatović najavio da će 25. novembra u Banjoj Luci ipak biti održana svečana akademija

Svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine ipak će biti održana u Banjoj Luci, poručio je jedan od potpredsjednika SDP-a Vojin Mijatović.

Kako je kazao, akademija će biti u Banjalučkom velesajmu u 18 sati.

“Poštovani građani Bosne i Hercegovine, nakon političkih pritisaka, zabrana, čast i zadovoljstvo mi je da vas obavijestim da ćemo 25. novembra s početkom u 18 sati na Banjalučkom velesajmu održati svečanu akademiju povodom Dana državnosti. Pozivam sve građane, Bosance i Heregovce da bez odlaganja i bez kompromisa prisustvuju svečanoj akademiji”, rekao je.

Mijatović smatra da 25. novembra neće biti ništa važnije od toga nego taj dan biti u Banjoj Luci. Posebno se obratio svojim partijskim kolegama pozvavši ih da budu na ovoj akademiji.

“Svi u Banja Luku da pokažemo snagu SDP-a i da pokažemo snagu Bosne i Hercegovine, da pokažemo svima da Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, već i srpska, i bošnjačka, i hrvatska”, zaključio je Mijatović.

On je 20. novembra najavio da će ovaj događaj biti u banjalučkom hotelu Bosna. Mijatović je dan poslije obavijestio javnost da akademija neće biti u ovom hotelu, a kao razlog za to je istakao odluku hotela da otkaže događaj pod političkim pritiscima.