Najavljen protestni skup ispred OHR-a za srijedu 27. jula

Na Facebook grupi 50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH objavljena je najava protestnog okupljanja u srijedu 27. jula između 13 i 15 sati ispred zgrade OHR-a.

“Dragi građani jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pozivamo vas sve od Une do Drine, od Save do mora da se u srijedu, 27.07. između 13.00 i 15.00 okupimo ispred zgrade OHR-a sa željom da se stane u kraj podjelama u torove. Vrijeme je da budućnost BiH preuzmu mladi ljudi iz svih krajeva naše domovine. Vrijeme je za građansku Bosnu i Hercegovinu, vrijeme je da se stane u kraj sa trenutnim Ustavom BiH koji je po presudi Evropskog suda za ljudska prava diskriminirajući prema svim građanima i građankama BiH.

U BiH su, prema ocjeni sudova, stranih i domaćih vladinih i nevladinih organizacija, diskriminirani i konstitutivni i nekonstitutivni narodi, građani, manjine, žene, djeca, osobe s invaliditetom kao i stranci – migranti na putu prema Evropi.

BOSNA I HERCEGOVINA JE DOMOVINA SVIH NAS, VRIJEME JE DA SE IZBORIMO ZA DOMOVINU PO MJERI SVIH NJENIH GRAĐANA. Ovim putem pozivamo sve iskrene ljude, patriote kao i dijasporu da nam se pridruži”, navodi se u objavi.