Nogometaši Rusije nakon godinu dana odigrali utakmicu, Iran im otkazao

Nogometna reprezentacija Rusije nakon gotovo godinu dana odigrala je prvu utakmicu, a oni su u prijateljskom susretu protiv Kirgistana došli do pobjede rezultatom 2:1.

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka i kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, Rusija golom u 87. minuti dolazi do preokreta, na kraju će se ispostaviti i pobjede. Strijelac je bio Utkin.

Bio je to njihov prvi susret nakon novembra prošle godine kada su izgubili od Hrvatske u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 1:0, nakon čega je ova država izvršila invaziju na Ukrajinu, zbog čega su iz UEFA-e i FIFA-e izbacile iz svih takmičenja.

 

Rusija je naredni prijateljski meč trebala igrati protiv Irana 16. novembra u Teheranu ili Dohi, no iz tamošnjeg saveza najavili su da će otkazati tu utakmicu zbog “nešto drugačijih planova priprema”.

Prijateljsku utakmicu protiv Rusije načelno je dogovorila i naša BiH, a ona bi se trebala odigrati u Sankt Peterburgu 19. novembra, dan prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković nedavno je rekao da će konačan stav o utakmici protiv Rusije biti poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana 10. oktobra.