Opredijeljenost Švedske za podršku u provođenju zahtjevnih reformi u BiH

Opredijeljenost Švedske za podršku u provođenju zahtjevnih reformi u BiH

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strömquist.

Tijekom posjete, veleposlanica Strömquist informirala je ministra o aktivnostima Kraljevine Švedske u BiH i naglasila kako su odnosi između tih zemalja čvrsti na institucionalnoj razini i među ljudima.

Također, istaknula je da su prioriteti Vlade Kraljevine Švedske potpora BiH na putu prema europskim integracijama, te potpora u oblastima demokracije i ljudskih prava, ekonomskog razvoja, razvoja dijaloga i u oblastima okoliša i klime.

U nastavku susreta, naglašena je opredjeljenost Švedske na potrebnoj podršci u provođenju zahtjevnih reformi na dobrobit građana BiH, koje će poboljšati spremnost Bosne i Hercegovine za ispunjavanje uvjeta i prioriteta iz mišljenja EU-a.

Ministar Grubeša, između ostalog naglasio je da pred BiH stoji nekoliko obaveza na europskom putu koje se vežu za tematiku reforme pravosuđa, i da uz svoj potpuni angažman, očekuje cjelokupni pristup i djelovanje ostalih relevantnih institucija u BiH, a sve u cilju pronalaženja konačnog rješenja koje će osigurati značajan napredak u području vladavine prava, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(FENA)