Plenković odgovorio Milanoviću: On je Komšićev jaran i proruski čovjek

Hrvatski premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke ponovio je teme kojima su se bavili.

Između ostalog, podsjetio je na najavljeni plan reformi, ispričao je da su zahvalili ministru branitelja, obrane i ministru unutrašnjih poslova na organizaciji godišnjice Bljeska, govorili su i o današnjem obilježavanju masakra u Borovom Selu.

Plenković je kazao da su izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovićeve o proširenju NATO-a proruski stav, ali da i mjesecima prije toga on zastupa proruske stavove.

“Nisam primijetio da je osim njega bilo ko u članstvu NATO-a ili EU izgovorio da je protiv članstva Finske i Švedske, odnosno uopće protiv širenja NATO-a. To je jedna specifičnost koju mi još nismo čuli. To je proruski stav. Time može biti zadovoljan jedino neko ko zastupa rusko stajalište”, kazao je, prenio je Dnevnik.hr.

Dodao je da je to štetno za Hrvatsku.

“Da neko sa našeg političkog spektra izgovara sve ovo što on izgovara, ne bi imao isti tretman”, rekao se Plenković.

Nazvao je perfidnom Milanovićevu izjavu da će smatrati izdajnicima oni koji glasaju za proširenje NATO-a.

“Mi smo od njega zabrinutiji za prava Hrvata u BiH. To je politička igra čiji je cilj destabilizacija hrvatskih institucija i Vlade. On zloupotrebljava Hrvate u BiH. Da budem precizan. Možda ima želju da ni Hrvatska ne ostvari neke svoje strateške ciljeve. Možda i to”, dodao je Plenković.

Nazvao je Milanovića “Komšićevim jaranom” kojem je išao kao čelnik SDP-a i držao govore.

“Kreira haos i probleme i tamo gdje ima neku mogućnost doprinosa”, kaže.