‘Pruži ruku za zaposlenje’, zaposli osobu s invaliditetom u Klub prijatelja FMB

'Pruži ruku za zaposlenje', zaposli osobu s invaliditetom u Klub prijatelja FMB

Fondacija Muharem Berbić (FMB) plasirala je, krajem prošle godine, kampanju prikupljanja sredstava pod nazivom ‘Pruži ruku za zaposlenje’. Namjera je pružiti podršku u zapošljavanju osoba s invaliditetom, u Klubu prijatelja Fondacije Muharem Berbić u Kaknju, koji je u fazi sanacije i adaptacije.

– Na taj način omogućit će se socio-ekonomska neovisnost i integracija osoba s invaliditetom u društvo, što je projekt od velikog značaja za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Tim projektom, osim što će se omogućiti vidljivost osoba s invaliditetom, postići će se i razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovinim te ostvarenje socijalnog senzibiliteta za navedenu marginaliziranu skupinu na pravi način – navodi se.

Kako se ističe u saopćenju za javnost, u pružanju podrške za zapošljavanje osoba s invaliditetom može svako da učestvuje.

– Učestvovati možete uplatama putem paypal-a na paypal.me/fmuharemberbic ili žiro računa na broj 186 121 031 100 38 978 (Turkish Ziraat Bank) s naznakom „Uplata – Pruži ruku za zaposlenje i Klub prijatelja FMB“. Možete to učiniti i putem donacija opreme i materijala, ako ste predstavnik preduzeća koja se bave nabavkom stolarije, digitalne tehnologije i želite podržati Klub i zapošljavanje osoba s invaliditetom – navodi se.

Fondacija Muharem Berbić dosad je, u projekt Kluba prijatelja FMB, uložila oko 115.000 KM. Završena je primarna sanacija i adaptacija stare upravne direkcije Rudnika mrkog uglja (bh. industrijske baštine iz 1936. godine). Kreće se u proces finih radova, nabavke opreme i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Taj prostor smješten je blizu centra Kaknja, u ul. Alije Izetbegovića.
Klub prijatelja FMB sastojat će se od kafe prostora s palačinkarnicom, multifunkcionalnom salom za treninge, seminare i obuke, a imat će i radionice za rukotovorine. Bit će otvorene za sve posjetitelje. U okviru Kluba bit će uspostavljena i kancelarija Fondacije Muharem Berbić u Kaknju.

(FENA)