Ramić posjetio porodicu Mehić iz Bratunca: Šestočlana porodica dobit će novi dom

Ramić posjetio porodicu Mehić iz Bratunca Šestočlana porodica dobit će novi dom

Esad Mehić vratio se sa roditeljima u Mehiće gdje, po povratku, nisu zatekli ništa što su ostavili iza sebe kad su odlazili. Trenutno s porodicom živi u neuslovnom stambenom objektu. Sa suprugom Šejlom ima četvero maloljetne djece. Porodicu Mehić u opštini Bratunac posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

– Putem priloga televizije Hayat došli smo do saznanja o stanju porodice Mehić i odmah pristupili aktivnostima pribavljanja potrebne dokumentacije. Nadolazeće toplije dane ćemo iskoristiti i sagraditi novu kuću. Ministarstvo će obezbijediti sav potreban građevinski materijal, a MFS EMMAUS je iskazao namjeru da volonteri, koji dolaze iz različitih država, grade stambeni objekt – ističe Ramić.

Esad je iznenađen posjetom, njegova želja za uslovnim domom se ostvaruje.

– Teško je sagraditi kuću baveći se poljoprivredom, a prirodno je da čovjek želi normalne uslove za svoju djecu. Nedavno smo dobili četvrto dijete, evo s njim je došla i nafaka. Želim da moja djeca ovdje odrastaju jer duša je htjela da se ovdje vratimo – kazao je Mehić.

Izgradnja kuće počet će simbolično, u danima Srebrenice.

– Dotad ćemo završiti proceduru odabira dobavljača i imati spreman materijal. Dolaskom volontera počet će i izgradnja što znači da će porodica Mehić zimu dočekati u novom domu. Raduje nas da smo dio ove lijepe priče jer još jedan krov nad glavom znači i još jednu sigurniju povratničku porodicu – zaključio je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA)