Petev: Sve ovisi o nama, naša budućnost je u našim rukama (VIDEO)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici u prijateljskom meču dočekuje selekciju Kuvajta.

Nakon remija sa svjetskim prvacima Francuzima vratila se dobra atmosfera u ekipu koja će protiv Kuvajta imati priliku da nakon više od 650 dana upiše pobjedu.

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici selektor Ivaylo Petev ističe da će od igrača tražiti maksimalno zalaganje.

– Dobiće priliku svi igrači koji su pozvani, svi moraju iskoristiti šansu i zaštititi svoje ime te dati sve od sebe za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Jako bitno da pokažu želju, borbu, jedinstvo, jako mi je bitno da pokažu želju za pobjedom. Moramo sutra odraditi dobar posao – rekao je Petev na pres-konferenciji uoči ovog meča.
Govorio je i o stanju povrijeđenih Matea Sušića i Seada Kolašinca te naglasio da medicinski tim čini sve da ih osposobi za utakmicu sa Kazahstanom.

– Nadam se da će biti spremni – dodao je.

Sretan je i što je Miralem Pjanić napokon pronašao novi klub (Bešiktaš) nakon razočaravajuće godine u Barceloni.- I ranije sam izjavio da on ne zaslužuje ono što doživljava u Barceloni. Bitno je da igra i za njega i za nas. Siguran sam da će u svom novom klubu raditi dobar posao – zaključio je selektor bh. tima.

Izrazio je također nadu da će ekipa iz utakmice u utakmicu igrati bolje te da će na kraju izboriti plasman na SP.

– Grupa je nezgodna, svako ima šansu, ali naša budućnost je u našim rukama. Sve ovisi o nama, pokušat ćemo ovu šansu da iskoristimo. Atmosfera je odlična, vidjeli ste kako su ginuli jedan za drugog u prošloj utakmici – rekao je Petev.

Rade Krunić zbog povrede je propustio meč sa Francuskom, a uvjeren je da će biti spreman za Kazahstan.

– Imao sam problem, vjerovatno je došlo do zamora mišića prije meča sa Francuskom pa u dogovoru s medicinskim tim odlučili smo da da prekočim tu utakmicu. Nije bilo potrebe da se toliko rizikuje s obzirom na to da nas očekuje važna utakmica protiv Kazahstana kada ću biti spreman – rekao je Krunić.

Prijateljski meč BiH – Kuvajt na rasporedu je sutra na Bilinom polju, gdje će reprezentacija BiH tri dana kasnije dočekati i selekciju Kazahstana u susretu kvalifikacija za SP.