Svečano otvoren prvi BH Telecom Premium Showroom u Sarajevu (VIDEO)

Prvi BH Telecom Premium Showroom “Od ideje do uspješne priče” zvanično je otvoren danas u Sarajevu u ulici Branilaca Sarajeva.

Zvanicama su se tom prilikom obratili premijer Federacije BiH Fadil Novalić, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

– Želim čestitati direktoru Kahrimanu i svim uposlenicima BH Telecoma na još jednoj uspješnoj priči, čiji rezultat vidimo oko nas. Kao većinski vlasnik BH Telecoma Vlada Federacije BiH je više nego ponosna na uspjehe ove kompanije, koja uvijek ide naprijed, držeći korak sa globalnim trendovima na polju telekomunikacija. Ovaj showroom, najmoderniji u BiH, je samo posljednji dokaz toga – izjavio je premijer Novalić.

Uvjeren je da je ovaj showroom samo početna tačka i najava nove telekomunikacijske ere u BiH.

– Sjajno je da smo u prilici danas otvoriti ovako moderan prostor upravo u vrijeme Sarajevo Film Festivala kada su sve oči uprte u naš glavni grad. Koristim priliku da izrazim zadovoljstvo da su direktori BH Telecoma i SFF i ove godine uspostavili sjajnu saradnju na zadovoljstvo svih nas i naravno posjetitelja SFF-a – dodao je Novalić.

Direktor BH Telecoma Sedin Kahriman objasnio je da je BH Telecom Premium Showroom prvi objekat ovog kapaciteta.

– Danas otvaramo prvu fazu, a ukupan BH Telecomm showroom je planiran na 700 kvadratnih metara. Vjerujem da će korisnici naših usluga imati priliku da u ovom prostoru u potpunosti dožive sve ono što bh. kompanija nudi da probaju i testiraju različitu vrstu opreme, uređaje naših usluga – kazao je Kahriman.

Druga faza showrooma je prostor na spratu, koji će biti namijenjen za platforme koje gradi BH Telecom.

– Jedan dio prostora bit će namijenjen za bh content lab platformu. Već smo izradili najveću domaću platformu za produkciju audiovizuelnih sadržaja i na to smo ponosni. Imamo svoje prve kataloge sa sedam igranih serija i pet igranih filmova. Dio prostora će se koristiti za projekcije, pilot projekte, za pisanje scenarija, dok drugi dio prostora bit će namijenjen za našu platformu za startape i univerzitete, za primjenu naprednih tehnologija, inovacija i treći dio prostora će se koristiti za naše poslovne korisnike – konstatovao je Kahriman.

Želja je da se kroz Prvi BH Telecom Premium Showroom ova kompanija približi svim posjetiocima Sarajevo Film Festivala. BH Telecom je generalni sponzor SFF-a.

– Hvala vam na svestranoj podršci Festivalu. Mislim da je ulaz BH Telecoma ne samo kao podrške SFF-u kao partnera i sponzora već partnera kompletne bh. kinematografije, sektora proizvodnje audiovizuelnih sadržaja, je potpuno promijenio paradigmu u BiH. Danas možemo slobodno da kažemo da poslovi u domenu filmske industrije i kreiranja televizijskog sadržaja više nisu nešto što nedostaje u BiH već svako ko završi filmsku akademiju u BiH može da računa da ima posao i zašto da ostane u BiH. Pred nama je ogroman rast već sada su dani snimanja u Sarajevu najmanje četiri puta veći nego što su to bili u prethodnom periodu prije ulaska BH Telecoma u posao sa proizvodnjom audiovizuelnog sadržaja i cijela stvar samo ima tendenciju rasta – poručio je Marjanović.

(FENA)