Zvizdić-Kalabukov: Unaprijediti dijalog između BiH i Ruske Federacije

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova, kojem je ukazao da je neophodno nastaviti unapređivati odnose, posebno u oblastima privrede, ekonomije, turizma, obrazovanja i kulture.

Zvizidić je rekao da je Ruska Federacija jedan od važnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH i jedan od većih investitora u bh. ekonomiju i naglasio da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje.

Zvizdić je dodao i da je potrebno podržati i podsticati veze između poslovnih zajednica koje su važne za dalje širenje bilateralne trgovinske i ekonomske saradnje.
Kalabuhov je istaknuo da će raditi na poboljšanju privredne i političke saradnje i da će se zalagati za dobre odnose dvije države.

Zvizdić i Kalabukov saglasili su se da je neophodno unaprijediti dijalog i omogućiti razmjenu kulturnih, sportskih, kao i posjeta na visokom nivou.

Na sastanku je Zvizdić Kalabuhovu poželio uspješno obavljanje diplomatskog mandata u našoj državi, saopćeno je iz PSBiH.

Štampa   E-mail

Komentare omogučio CComment

Related Articles