Dodikov sestrić i u politici i u nogometu

Dodikov sestrić i u politici i u nogometu

Vico Zeljković, šef FS BiH, pompezno je najavljivan kao predsjednik koji će doprinjeti boljim uslovima za igru i boljem i poštenijem suđenju na bh. nogometnim terenima. Bio je donedavni predsjednik FK Borac i pokazao se kao čovjek koji javno ispoljava netrpeljivost prema mnogo čemu što znači BiH i što je bosanskohercegovačko. Mediji otkrivaju da se radi o sestriću Milorada Dodika.

Samo par dana nakon imenovanja za predsjednika FS BiH, iz kola u kolo Premijer lige BiH, preko svojih satelita koje je postavio u Komitetu za sudije i suđenje, smjenivši stare članove 21.marta, urušava integritet takmičenja i svega lijepog što donosi nogomet.
Da Borac mora biti šampion, Vico pokazuje iz kola u kolo tako što se na utakmicama FK Sarajeva i FK Velež, delegiraju sudije iz Banja Luke, Prijedora ili u duelu Sarajeva protiv Zrinjskog sudija iz Širokog Brijega, koji su bliski klubovima direktnim konkurentima Sarajeva za titulu.

Vico Zeljkovic

Dosuđuju se penali, dijele se kartoni igračima Sarajeva i Veleža, samo da se titula približi Borcu. Zanimljiva je činjenica da Sarajevo ima 78 žutih kartona (samo u Premijer ligi BiH), iako više od svih drugih timova igra napadački nogomet. Postavlja se pitanje zašto o tome šute velika imena BH novinarstva i legende BH nogometa?

Da li su se prodali đavolu za sitne pare i mjesta u VIP ložama. Šutnja je znak odobravanja reklo bi se u narodu. E pa hvala vam na odobravanju dragi velikani BH novinarstva i legende BH nogometa. Vjerujem da ćete biti pozvani na proslavu titule „velikana“ iz Platonove. Ili to, ipak, neće dozvoliti bosanski inat FK Sarajeva i FK Veleža?

Niko od ovih aktera otvorene sudijske sramote i bruke Fudbalskog saveza, ne vodi računa da ih gledaju oči običnih ljudi, navijača. Jer nogomet bez njih ne može preživjeti nigdje pa ni u Bosni i Hercegovini. Akteri sramote ne vide sve više zabrinutih pogleda iz Evrope. Politika u nogometu je sama po sebi korupcija. Čini se kako Dodikov sestrić ima probleme sa politikom koju gura u nogomet. Jer, ovo što se događa u bh. nogometu, gospodo iz Saveza, u civliziranoj Evropi se zove korupcija. I strogo je kažnjivo jer uništava najljepšu igru na svijetu.

(Semir Alagić)