FINCI I MI

ZNATE LI?!
Da je Hermina Jakupović proglašena 2017. studentom godine u Finskoj. Njeni roditelji su porijeklom iz Kozarca. U konkurenciji od 35,000 studenata, Hermina je proglašena najboljom…Danas je ova lijepa djevojka, ponos sviju nas, doktor nauka, sa zavidnim akademskim dostignućem.

Otac i kćerka u Stokholmu, Švedska

ZNATE LI?!
Da je otac ove djevojke, Fikret Jakupović, moj školski iz srednje elektrotehničke škole u Prijedoru, došao u Finsku nakon progona iz rodnog grada, sa diplomom srednje škole, upisao i završio fakultet, i postao vrhunski inžinjer.  Fikret i njegova supruga Firza imaju još dvije kćerke akademske provijencije. Elvira je magistar ekonomije a Sabina magistar kliničke ishrane.

 

Jesu li Finci talentovaniji od nas?!
NISU.

Pametniji od nas?
I JESU I NISU.

Organizovaniji i uredniji od nas?!
E TO SIGURNO JESU.

DOKAZ!
Talenat i znanje Fikreta Jakupovića i njegovih kćerki Hermine, Elvire i Sabine u kombinaciji Finske urednosti i organizovanosti ,izmedju ostalog je dalo i rezultat na potpuno drugom polju. Fudbalskom.

JUČE, U ZENICI
Finska, sa igračem manje, nerealizovanim penalom pobjeđuje BiH fudbalsku reprezentaciju u njenoj avliji.

A GDJE SMO MI?
Tu gdje pripadamo i gdje smo zaslužili.U fudbalu, a i u društvu.
Ne igra se internacionalna utakmica sa tehničkim i igračkim kadrom koji je do juče nabacivao korner iz kukuruza.

SREDNJA ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA -PRIJEDOR-
GENERACIJA 1976-80
MOJ RAZRED

Na ovoj slici su kasniji profesori, doktori nauka (naši i Finski) književnici, uspješni poslovni ljudi. A od maja 1992. godine zatočenici srpskih koncentracionih logora, žrtve srpskog zločina i prognanici. Na ovoj slici je takođe i nekoliko srpskih vojnika koji su učestvovali u zločinima nad Ne Srbima Prijedora i okoline. Najogavnija ljudska vrsta.