Banja Luka: Otvoren prvi Festival uličnih zabavljača “TrotoArt“

Sjajna atmosfera vladala je sinoć na ulicama Banje Luke, gdje je uz muziku, ples, zabavljače na svakom ćošku i spektakularan nastup novosadskih Haos animatora otvoren prvi Festival uličnih zabavljača “TrotoArt“.

Fenomenalnim nastupima na sedam gradskih lokacija trubači, tamburaši, gitaristi, hodajuće statue, pjevači, akrobate, plesači i umjetnici iz zemlje i regiona oživjeli su ulice i trgove našeg grada i banjalučkoj publici priredili sjajnu zabavu.

Svečanom otvaranju TrotoArta prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

“Banja Luka živi punim plućima. Zahvaljujući TrotoArtu ulice i trgovi našeg grada nikada nisu izgledali veselije. Umjetnici i zabavljači koji su pristigli iz cijelog regiona zabavili su naše sugrađane i sve turiste koji borave u našem gradu”, poručio je Stanivuković, dodavši da iako se program Banjalučkog proljeća približava kraju, predstoji sjajan program i uzbudljivo ljeto u Banjoj Luci.

Kako je rekao, i u narednom periodu Banjalučane i turiste očekuju sjajni koncerti, brojne manifestacije i zanimljiva dešavanja u našem gradu.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo rekla je da je Festival uličnih zabavljača “TrotoArt“ zapravo kruna svih dešavanja koja su priređena u okviru Banjalučkog proljeća, koje je ove godine ispunilo sva očekivanja.

“Na TrotoArtu učestvuju umjetnici iz zemalja regiona i Evrope – Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Italije i zaista nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da sve ove sjajne umjetnike ugostimo u našem gradu, ali istovremeno smo srećni što naši sugrađani i svi turisti koji borave u gradu imaju priliku da uživaju u različitim vidovima umjetnosti na ulicama Banje Luke”, istakla je Šukalo.

Rekavši da se spektaklom koji je priređen u okviru Festivala “TrotoArt“ Banja Luka svrstala u evropske kulturne metropole, predsjednik Gradskog tamburaškog orkestra Spomenko Guzijan istakao je da je ovaj događaj sjajna prilika ne samo za muzičare, nego za sve umjetnike da predstave svoje talente, vještine i svoj rad široj javnosti.

Jedna od učesnika je i umjetnica „Into the silk – Zvjezdana Dervić“ koja je kazala da prvi put nastupa u Banjoj Luci i Bosni i Hercegovini, te da je zaista divno dočekana od strane Grada Banje Luke – kao organizatora, ali i od strane publike koja je gledala njen nastup.

Ona je istakla da ovakvi festivali mnogo znače umjetnicima poput nje jer je to prilika da pokažu svoje umijeće ali i da promovišu svoj rad.

Sjajan program ovog festivala biće nastavljen i tokom naredna dva dana, a svakako ne zaboravite i da je na više lokacija organizovan tzv. “Open stage“, gdje svi sugrađani imaju priliku da predstave svoje talente i umijeća.