U Sarajevu promovirana knjiga ‘Pogrešna žena’ autorice Alme Suljagić

Knjiga poezije i proze “Pogrešna žena” autorice Alme Suljagić promovirana je u subotu navečer u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu.

Autorica Suljagić navodi da je njena knjiga namijenjena svim ženama koje se osjećaju “pogrešnim” u nekom trenutku svoga života.

– Pod tim mislim na osjećanje pogrešnosti u odnosima u životu, društvu. Tim ženama poručujem da budu svoje, da budu “prave”. Pogrešna žena za mene postaje lik kojem želim dati život i koji želim usrećiti. Pišem oduvijek, otkad sam se opismenila. Volim poeziju, ali nisam sputana stihom i rimom, volim poeziju u prozi. Vidjela sam na promociji svoje knjige da me ljudi vole i zahvalila bih im se stihovima svoje pjesme: Hvala ti ljubavi što si došla u naše živote, hvala ti – kazala je Suljagić.

Izdavač knjige je Udruženje za podršku socijalne inkluzije i kulture „Snježana i 77 patuljaka“, a predsjednica Udruženja Emina Vukičević-Maruna je ujedno i jedna od recenzentica.

– Almu sam upoznala kao učiteljicu svoje djece, a kasnije je bila polaznica radionice za pisce koju sam organizirala za sve one koji godinama pišu, ali nisu imali hrabrosti ili podršku okoline. Bila mi je čast dati krila i snagu svim novim piscima, jer znam kako je bilo nekad meni, prije deset godina kad sam krenula u sve ovo. Čitanjem njenog rukopisa otkrila sam jednu beskrajno čistu dušu i iskrenost. Alma se kroz svoju knjigu oslobodila velikog tereta koju nose talentirani pisci i drago mi je da smo joj svi pomogli u tome – kazala je Vukičević-Maruna.

Druga recenzentica i promotorica Sabina Vuk, autoricu poznaje više od 30 godina.

– Alma je uvijek voljela da piše, a često mi je slala svoje radove koje sam ja slagala u rukopis. Tako je nastalo njeno prvo djelo “Nemirna” koje još nije objavljeno što ne znači da neće biti uskoro. Zbirka “Pogrešna žena” je evo, ugledalo svjetlo dana i preporučila bih je svakom ljubitelju lijepe riječi – kazala je Vuk.

Alma Suljagić rođena je 1968. u Sarajevu, gdje je završila osnovnu školu, Prvu gimnaziju i studij razredne nastave na Pedagoškoj akademiji. Radi kao nastavnik razredne nastave u Osmoj osnovnoj školi „Amer Ćenanović“ Ilidža. Piše poeziju i prozu za djecu i odrasle, saopćeno je iz Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

(FENA)