Demirović i Cimirot ističu kako su zdravi i spremni da pomognu ekipi da se suprotstavi Islandu

Napadač njemačkog Augsburga Ermedin Demirović i veznjak belgijskog Standarda iz Liega Gojko Cimirot izrazili su spremnost da pomognu svom timu u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koju će reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak u Zenici igrati protiv Islanda (20.45 sati).

 

Zbog povreda novi selektor bh. tima Faruk Hadžibegić u ovom meču, a ni u nedjelju protiv Slovačke u gostima, neće moći računati na iskusne veznjake Miralema Pjanića i Muhameda Bešića, a gotovo sigurno ni na odbrambenog igrača Seada Kolašinca pa su tim veće šanse ovog dvojca da istrče na travnjak Stadiona “Bilino polje” u Zenici.

– Okupili smo se jučer, danas čekamo da se kompletiramo, ali mislim da svi moramo imati zajednički cilj te da razmišljamo kao jedno. Mislim da je selektor rekao sve već i da moramo i možemo bez određenih igrača, koji su povrijeđeni.

Mislim da će prva utakmica biti veoma važna – kako dalje nastaviti kvalifikacije, ali mislim da smo svi spremni. Bez obzira ko će igrati, mislim da će dati svoj maksimum na terenu. Očekujemo vrlo dobru utakmicu i pozitivam rezultat – kazao je Cimirot.

Selektor, napominje, određuje ko će igrati, ali da je na njima da budu spremni te da daju svoj maksimum.

– Mi smo uvijek spremni, kao igrači, da damo svoj maksimum i tako će uvijek i biti – dodao je Cimirot, koji je istakao kako je zdrav i spreman za nastupe.

Teško je, ističe, kazati da smo bolji od Islanda te da ćemo pobijediti, jer je jedino “mjerilo teren”, ali da izlaze s namjerom da daju maksimum te se nadaju pozitivnom rezultatu.

Demirović vjeruje kako s maksimalnim pristupom mogu pobijediti svakog protivnika pa tako i u četvrtak Island u Zenici te Slovačku u nedjelju u Bratislavi.

– Čak, kasnije, i Portugal, ali je najbitnija prva utakmica. Onda nastavljamo s dobrim igrama – kazao je Demirović.

Uvjeren je kako može biti od pomoći u četvrtak.

– Na meni je, prvo, da dam svoj maksimum i pomognem ekipi. Tu sam da pomognem i, kao što sam rekao, da dam svoj maksimum te da nastavim s dobrim igrama. Ako Bog da, da bude sve kako treba, da pobijedimo te utakmice – kazao je Demirović.

(FENA)