Dodik na mitingu u Beogradu: Srbija je tužna, ali ovaj skup pokazuje da nije slaba

Predsjednik RS-a Milorad Dodik prisustvuje današnjem Vučićevom skupu u Beogradu gdje je između ostalog održao i govor pred okupljenim simpatizerima.

 

Na početku obraćanja, Dodik je rekao kako Srbija jeste tužna zbog gubitka djece, ali da u tome pronalazi i svoju snagu.

“Srpski narod danas tuguje za stradalom djecom koja su tako izgubila život u činu prije nekoliko dana. Neki su pomislili da je Srbija slaba. Ona jeste tužna jer je izgubila djecu, ali ona nije slaba i to govori ovo okupljanje. Naša tuga će biti naš način da budemo još jači i da oni koji su okupili bulumentu koja je uperena protiv Srbije i RS-a, neće proći. Džabe Britancima i drugima što okupljaju satrape i izdajnike”, rekao je Dodik.

Poručio je kako nema nikakvih bosanskih Srba već isključivo Srba koji žele svoje države.

“Došao sam da u ime RS-a podržim Srbiju. Snažnu, jaku i stabilnu Srbiju koju vodi Vučić i koja je izabrala Vučića za svog predsjednika i koja je rekla na izborima šta želi. Ta Srbija mora biti poštovana. Republika Srpska je zagledana u Srbiju, voli je i ovdje su mnogi iz RS-a tu da pokažemo da smo zajedno i da smo jedan narod. Da smo Srbi i da nema bosanskih i drugih Srba već samo Srba koji hoće svoje države. Koji hoće da žive u miru i neće dozvoliti da nas uvuku u sukobe”, poručio je predsjednik RS-a.

Nakon toga, osvrnuo se na današnja dešavanja na Kosovu.

“Danas smo uz našu braću i sestre na Kosovu. Davno smo naučili da slobode nema bez države. Tamo gdje Srbi nemaju svoju državu nemaju ni slobodu. Važno je da budemo s našim ljudima na Kosovu. Jednako kao sa onima u RS-u, Crnoj Gori i svugdje u svijetu. Važno je da kažemo da hoćemo stabilnu Srbiju, normalnu Srbiju, koja zna da prikupi snagu i koja se raduje. Toj Srbiji smo posvećeni”, ističe Dodik.

Na kraju svog obraćanja, Dodik je iskoristio priliku da podrži i Rusiju.

“Neka živi Srbija. Neka živi Republika Srpska. Neka živi Rusija”, zaključio je Dodik.