Islamic Relief Worldwide: Vrijedna donacija štićenicima dječijeg doma Bjelave u Sarajevu

Humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide obezbijedila je vrijednu donaciju za štićenike dječijeg doma Bjelave u Sarajevu, saopćeno je iz te organizacije.

Za djecu svih uzrasta je donirano 19 kompleta čija su sadržina školske torbe, pribor i uređaji Samsung Galaxy tablet.

Vrijednost uručene opreme je 7.600 KM.

Primopredaja je ozvaničena danas u Domu Bjelave.

Larisa Mahmutović, šefica stručne službe, upoznala je donatore s djelatnošću i radom ustanove u kojoj trenutno boravi 84-oro djece, od kojih je 54-oro uključeno u osnovno, srednjoškolsko i fakultetsko obrazovanje.

Ovakve i slične aktivnosti olakšavaju svakodnevni rad ustanove, kazala je i dodala da mnogo znači kad lokalna zajednica misli na djecu štićenike.

Mahmutović je izrazila nadu da će saradnja s humanitarnom organizacijom „Islamic Relief Worldwide“ Engleska biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

Obezbijediti neophodnu opremu za školu je svake godine veliki izazov za sve roditelje, posebno za staratelje djece bez roditeljskog staranja, ističu iz Islamic Reliefa koji je ove godine omogućio da 1.334 djece dočeka spremno novu školsku godinu.

– Današnjim uručenjem 19 kompleta za školu za štićenike dječijeg doma Bjelave uspješno smo implementirali projekat distribucije školskog pribora, torbi i informatičke opreme za djecu u BiH. Ukupna vrijednost donirane opreme je 480.000 KM – navedeno je u saopćenju.

(FENA)