Japanski biznismeni posjetili Livno

Japanski biznismeni posjetili Livno

Livanjski gradonačelnik Darko Čondrić primio je izaslanstvo japanskih biznismena kojima je tom prigodom prezentirao mogućnost ulaganja u Livno.

– Radi se o inicijalnom sastanku predstavnika Gradske uprave Livna s japanskom delegacijom do kojeg je došlo zahvaljujući veleposlaniku Bosne i Hercegovine u Japanu. Sastanku je nazočilo sedam članova japanske delegacije, predstavnika poslovnog i bankarskog sektora i lanca ugostitelja – kazao je u izjavi za medije Čondrić.

Dodao je kako je gostima iz Japana prezentirano Livno kroz povijest i kulturu te današnja situacija u tom gradu.

– Prezentirali smo poslovne mogućnosti na našem prostoru i ovaj sastanak predstavlja otvaranje Livna prema stranim investitorima, prateći poznate prakse drugih sredina, prije svega u Bosni Hercegovini i u Hrvatskoj – istaknuo je Čondrić.

Japansko izaslanstvo posjetilo je i Franjevački muzej i galeriju Gorica te Livanjsku mljekaru.

– Današnjim posjetom također je stavljen akcenat na turizam, jer je poznato da veliki broj Japanaca dolazi prvenstveno u Hrvatsku, dok na godišnjoj razini nekoliko tisuća njih posjeti i Bosnu i Hercegovinu – kazao je Čondrić.

Tokihiro Ikeda iz Japana kazao je kako mu je čast posjetiti Livno i Bosnu i Hercegovinu na 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Bosne i Hercegovine.

– Impresioniran sam bogatom poviješću i prirodom BiH, kao i toplom dobrodošlicom. Žao mi je što japanski državljani još nisu prepoznali tu bogatu povijest BiH. Vidjeli smo ovdje divnu prirodu, proizvode i mogućnosti suradnje i potrudit ćemo se sve to prezentirati japanskim turistima kako bi došli ovamo i iskusili ovo podneblje – poručio je Ikeda.

(FENA)