Petev i Džeko: Svjesni smo važnosti meča, na terenu nema prijatelja

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev na današnjoj konferenciji za medije, pred sutrašnji susret protiv Crne Gore, je kazao da očekuju tešku utakmicu te da vjeruje da će igrači biti na visini zadatka.

“Nemam više informacija od onog što sam rekao prošli put. Stara je povreda, dobio je injekciju u ponedjeljak i to je to”, kazao je Petev.

Dodao je da su svi igrači spremni, da će sigurno na terenu ostaviti svoj maksimum s obzirom na to da su svjesni važnosti bodova.

“Sve je bilo pod kontrolom tako da je najbitnije kako ćemo sutra izgledati. Bit će zalaganje i za nas je jako bitno da sutra pobijedimo. Znate šta nam znače ta tri boda. Sve držimo u svojim rukama. Ljudi koji će doći na stadion, stvorit će pozitivnu energiju, koju će momci osjetiti na terenu. Bitno je da ih podržimo i siguran sam da će sve biti dobro”, dodao je Petev.

Kazao je da je Crna Gora jaka ekipa i dobre igrače koji su spremni za svaku situaciju.

“Cijenimo i poštujemo ih. Mene najviše zanima ipak kako ćemo mi igrati”, zaključio je Petev.

Osim selektora Peteva, medijima se na Bilinom Polju obratio i kapiten Edin Džeko, koji je kazao da su svi spremni i svjesni važnosti bodova.

“Mislim da su momci spremni. Dobro smo radili i trenirali i sigurno da nam je prije svega drago što smo u ovakvoj situaciji da ovisimo sami o sebi na svom stadionu pred svojim navijačima. Znamo šta nam eventualno pobjeda donosi i sigurno je da smo spremni. Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje od zadnjih, osjeća se pozitivna energija. U zadnje vrijeme situacija nije bila ovakva”, kazao je Džeko te dodao:

“Bilo je dosta negativne energije da li zbog selektora, predsjednika, saveza, Džeke, Pjanića. Uz sve to napravili smo dobre rezultate i ova sutrašnja utakmica i rasprodan stadion, je nešto pozitivnije i sretnije. I kada ide teško, ova ekipa, koja ima dosta mladih igrača, pozitivna energija se osjeti i sigurno da pomaže. Stadion je rasprodat, sve će to pomoći. Nije to što donosi pobjedu, ali dat ćemo sve od sebe na terenu, a vjerujem da će i navijači na tribinama.”

Kazao je da očekuje ofenzivniju igru Crnogoraca i mnogo bolju utakmicu nego u Crnoj Gori, a komentarišući navijačku atmosferu kazao je da poštovanje postoji i da je to normalno.

Naša reprezentacija posljednji trening će imati u 20 sati na Trening centru Nogometnog saveza BiH.