Pojedini Srbi iz Hrvatske navodno dobili poziv na regrutaciju u slučaju rata na Kosovu

Poslanik hrvatskih suverenista u Saboru Marijan Pavliček rekao je danas da su mnogi hrvatski državljani, koji ujedno imaju i srbijansko državljanstvo, dobili pozive na regrutaciju u vezi sa mogućom mobilizacijom zbog potencijalnog rata na Kosovu.

Među onima koji su dobili poziv su, kako tvrdi Pavliček, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, odnosno hrvatski policajci.

“Koliko imamo saznanja bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske su dobili pozive, jer imaju dvojno državljanstvo, da se jave u Sremsku Mitrovicu “, kazao je Pavliček uime Kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru u Saboru.

On navodi i da se jedan od policajaca javio na poziv, odnosno stupio u kontakt s Vojskom Srbije, a oni su mu navodno dali zadatak kako se ponašati u slučaju mobilizacije. Taj policajac je, prema navodima Pavličeka, zatim i suspendovan, ali se nije izlazilo u javnost s tom informacijom.

Prilikom svog govora, Pavliček je kazao još i da bi se o ovome trebali oglasiti hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, kao i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman. Napomenuo je i da Hrvatska već tri mjeseca nema čelnog čovjeka Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA).