Porodica iz Bosne i Hercegovine nastradala uslijed klizišta u Vankuveru

Victims family

Tužan dan za bosanskohercegovačku zajednicu u Kanadi.

Tokom poplava koje su zahvatile Vankuver u Kanadi, i izazvale klizišta mladi bračni par iz Bosne i Heregovine je nastradao. Radi se o Mirsadu Hadžiću i njegovoj supruzi, Mirsad Hadžić se još uvijek vodi kao nestao, dok su spasioci pronašli njegovu mrtvu suprugu u njihovom automobilu.

Prema pisanjima kanadskih medija bračni par je odvojio nekoliko dana za odmor u Okanaganu, ostavljajući svoju dvogodišnju kćer s porodicom.

Kada se katastrofa dogodila bili su na putu nazad, preko autoputa 99 koji je bio jedini put koji je još uvijek bio otvoren za vrijeme klizišta.

Dok ekipe za potragu i spašavanje nastavljaju da pretražuju mjesto smrtonosnog klizišta na planinskom autoputu Britanske Kolumbije, brat jedne od četiri osobe koje se vode kao nestale bori se sa tjeskobom i tugom.

“Iskreno, trenutno se osjećam ukočeno. Ne znamo šta se dešava sa njim. Želimo samo da se završi”, rekao je uplakani Nihad Hadžić za Global News u četvrtak.

“Nalazimo se u stanju između šoka, plača, neznanja i bespomoćnosti“, rekao je Nihad Hadžić.

RCMP je potvrdio da je Nihadova snaha ubijena u klizištu, dok je njegov 35-godišnji brat Mirsad možda odnesen kada je val kamenja i krhotina pao na dio autoputa 99 između Lillooeta i Pembertona.

Mirsadova porodica inače je porijeklom iz Zvornika, Bosne i Hercegovine.

U prilogu video, na Engleskom jeziku sa Mirsadovim bratom Nihadom Hadžićem.