Ramiz Salkić napustio UKC Tuzla, upućen na kućno liječenje

Ramiz Salkić napustio UKC Tuzla, upućen na kućno liječenje

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić napustio je danas Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC Tuzla) i upućen je na kućno liječenje.

Potpredsjednik Salkić primljen je 12. jula na Univerzitetski klinički centar u Tuzli, a 14. jula je operiran. On je zahvalan osoblju Klinike za plastičnu i maksiofacijalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla za napore koje su uložili da sve bude uredu.

– Naši ljekari i medicinsko osoblje zaslužuju najbolje moguće uslove i opremu za rad. Radi se o divnim i nadasve stručnim ljudima, predanim poslu. Boravak u bolnici teško kome može biti prijatan, ali moj boravak u bolnici (iako se radilo o teškoj i komplikovanoj operaciji) bio je ispunjen pažnjom i posvećenošću svih zaposlenih – naglasio je.

U saopćenju za javnost zahvaljuje načelnici Klinike Azri Pašić, pomoćniku direktora UKC Tuzla Bahrudinu Hadžiefendiću, a posebno dr. Nazimu Imamoviću, koji je i izveo operaciju sa svojim timom. Zahvalan im je za sve što su učinili, da sve prođe uredu.

– Potpredsjednik Salkić ostaje na dužem kućnom liječenju i oporavku i za to vrijeme koristit će pravo na godišnji odmor – saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika.

(FENA)