Šarović: Republika Srpska postala utočište kriminalcima koji rade protiv interesa Srbije

Katastrofalna vlast je odgovorna što je Republika Srpska, nažalost, postala utočište opasnim kriminalnim grupama, jer možemo ovih dana da čujemo da su neki pojedinci koji se povezuju da imaju veze sa planovima protiv predsjednika Srbije boravili i u Republici Srpskoj – izjavio je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

– Pitam odgovorne je li se tako čuvaju iskreni i pravi prijatelji, koji su svih ovih godina nesebično štitili i pomagali Republiku Srpsku i njen narod, kao što je to radio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić – navodi Šarović.

On kaže da dok se ozbiljne zemlje, poput Srbije, u ovim turbulentim vremenima, bave kako se pripremiti za predstojeće izazove i obezbijediti što bolji ekonomski položaj za svoju zemlju i građane, vlast u Republici Srpskoj “mlati praznu slamu mjesecima pa čak i godinama”.

– Da li se neko od njih zapita šta je vlast Republike Srpske uradila dobro za narod u posljednjoj ne godini nego deceniji, osim što je produkovala ili učestvovala u produkovanim krizama iz kojih smo izlazili sve slabiji i politički i ekonomski – napominje Šarović.

Ističe kako je danas Republika Srpska na samom dnu po svim ekonomskim parametrima i u vrhu po kriminalu, izolovana i ostavljena na vjetrometini, te da je zapljuskuju problemi sa svih strana.

– Mnogo puta sam rekao da je ova garnitura ljudi na vlasti najlošija od postanka Republike Srpske, jer su svojim avanturističkim potezima doveli u pitanje opstanak Republike Srpske ovakve kakvu nam je Dejton dao – istakao je Šarović.

Poručuje da je došlo vrijeme da narod kazni one koji su od Republike Srpske napravili siromašnu i kriminalnu zemlju koju zaobilaze svi dobronamjerni ljudi, ne zbog građana, nego zbog nesposobne i koruptivne vlasti.

– Zato ćemo sve učiniti da Republiku Srpsku izvučemo iz začaranog kruga u koju ju je uvela SNSD-ova vlast – navodi Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

(FENA)