Scanlan: Za prosperitetnu budućnost Brčkog potrebno iskorijeniti korupciju

Scanlan: Za prosperitetnu budućnost Brčkog potrebno iskorijeniti korupciju

– Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan istaknuo je kako vlasti Distrikta mogu osigurati prosperitetnu budućnost za generacije koje dolaze, ako zauzmu čvrst stav protiv korupcije i političkog pokroviteljstva.

Scanlan je na otvaranju konferencije “Organiziran i reguliran energetski sektor Brčko Distrikta BiH – put prema samoodrživosti”, koju je organizirao USAID u okviru Projekta asistencije energetskom sektoru u suradnji s Vladom Distrikta, izjavio kako je zajednički cilj stvoriti prilike za investiranje u održivu, priuštivu, zelenu energiju u Distriktu, putem usvajanja modernog zakonodavstva o električnoj energiji, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

“Ove aktivnosti imat će uspjeha samo u onom Brčkom u kojem postoji nulta tolerancija prema korupciji, jednaka primjena zakona na sve građane i odsustvo političkog pokroviteljstva, kako u javnoj administraciji tako i u javnim poduzećima”, kazao je Scanlan.

U razgovorima s liderima Distrikta, supervizor je istaknuo primat koje ove ključne institucije trebaju imati kako u smislu političke podrške tako i proračunske, ako vlasti Brčkog žele imati održivu ekonomiju i unaprijediti kvalitetu života za cjelokupnu zajednicu.

Osiguranje punog financiranja, osoblja i operativnosti Ureda za borbu protiv korupcije i Komisije za utvrđivanje sukoba interesa do kraja godine bio bi jasan znak da postoji istinska politička volja za ostvarenje ovog cilja, poručio je supervizor Scanlan, navodi se u priopćenju.

(FENA)