Benfika osvojila turnir prvog pretkola UEFA Lige prvaka, Sarajke treće u Zenici

Sarajke treće u Zenici

Nogometašice portugalske Benfike pobjednice su turnira grupe 4 prvog pretkola UEFA Lige prvaka za žene, koji se ove sedmice igrao u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici te na kojem je bh. prvak SFK 2000 Sarajevo zauzeo treće mjesto.

Benfika je u današnjem finalu s 7:0 porazila Racing Union iz Luksemburga te izborila plasman u drugo pretkolo UEFA Lige prvaka za žene. Racing je, prije tri dana, neočekivano porazio naše prvakinje rezultatom 1:0 te izborio današnje finale.

Benfika je, pak, u polufinalu, s 4:0 porazila izraelski Kiryat Gat, kojeg su Sarajke u današnjem meču za 3. mjesto porazile nakon produžetaka i penala ukupnim rezultatom 5:3.

Meč je, naime, u regularnom dijelu okončan rezultatom 1:1, a naše su prvakinje, golom Alise Spahić bile povele u 11. minuti. Izraelke su u 63. minuti poravnale preko Yarden Ozel, ali više nije bilo golova ni nakon produžetka pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, u kojem su prisebnije bile Sarajke.
Strijelci golova iz penala za SFK 2000 Sarajevo bile su Marija Ana Milinković, Amira Spahić, Alma Kamerić i Alisa Spahić.

Sarajke su danas nastupile u sastavu: Hasanbegović, Am. Spahić, Mujkić, Kršo, Dijaković, Džemidžić (46. Kuljanin, 112. Muratović), Milinković, Al. Spahić, Velagić, Kamerić, Tanasković (71. Jusanović, 106. Nedić). Trener: Samira Hurem.

(FENA)