Srbijanska oporba traži Vučićevu ostavku i izvanredne izbore

Predstavnici pokreta Dveri, Zavetnika, POKS-a i Novog DSS-a zatražili su u nedjelju ostavku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i izvanredne izbore na svim razinama, zato što on, kako su naveli, “provodi politiku koju nije kandidirao na izborima”.

“Prihvatio je sve točke osnovnog sporazuma, a prije nekoliko dana, baš ovdje na RTS-u, rekao je da će se o svemu tek razgovarati. Najavljuju kao pozitivno to što će poslije ratifikacije sporazuma biti održana donatorska konferencija gdje treba da nas nagrade što smo prodali svoju zemlju. Prodao je vjeru za večeru, a nama ne treba večera za stolom gdje se komada Srbija”, rekla je predsjednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

Naglasila je i da Vučić nije Srbija i da je, kada je pobijedio na izborima, kandidirao drukčiju politiku od one koju provodi.

Lider Novog DSS-a Miloš Jovanović dodao je da Vučić uvodi zemlju u nestabilnost, odnosno da je baš on glavni i jedini izvor nestabilnosti u zemlji zbog protuustavne politike koju vodi.

“Jedini način prevazilaženja krize je Vučićeva ostavka i izbori na svim razinama, to je jedino sredstvo, jer sadašnja vlast nije dobila mandat da počini čin veleizdaje”, rekao je Jovanović, prenosi agencija Beta.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović potvrdio je stav da je jedino rješenje političke krize ostavka predsjednika Aleksandra Vučića i pozvao na okupljanje u petak 24. ožujka.

“Pozivamo građane da zajedničkim snagama svih koji su protiv ove vlasti i francusko-njemačkog sporazuma, u petak, 24. ožujka, u 12,44 blokiramo sve institucije u državi, počevši od gradskih i opštinskih uprava do Vlade Srbije. Toga dana obilježit ćemo godišnjicu početka NATO bombardiranja u svim gradovima i opštinama gdje će se održati blokade i pozvati na još veće nacionalno okupljanje oko zahtjeva da Vučić mora otići”, rekao je Obradović.

Dodao je kako se Vučić sinoć u Ohridu “neovlašteno obvezao” da krene s primjenom sporazuma koji je prihvatio u Bruxellesu 27. veljače, što je Obradović ocijenio kao neku vrstu državnog udara.

(FENA)